Čet 13.11.2014

PALFINGEROVE PLATFORME U SLUŽBI ČIŠĆENJA MUZEJA LOUIS VUITTON

PALFINGEROVA Jumbo klasa WT 350, Premium klasa WT 370 i Top klasa P900 korištene su u čišćenju, održavanju i popravcima novog muzeja Louis Vuitton u samom srcu Pariza.

Futuristička i moderno uređena zgrada, napravljena od stakla i čelika bila je pravi izazov za PALFINGEROVE platforme koje mogu odoleti ogromnim visinama, te pružaju posebnu upravljivost i fleksibilnost pristupa svim područjima. Celi projekat čišćenja bio je fokusiran na zaštiti fasade od mehaničkih oštećenja za koji su dizajneri PALFINGER proizvoda doneli jednostavno, efikasno rešenje. Da bi se sprečile pukotine i oštećenja, sve tri platforme su opremljene posebnim senzorima u radnoj korpi koje javljaju operaterima kada su u neposrednoj blizini fasade, čime se smanjuje rizik od sudara.

Trajno postavljen na betonskoj podlozi u gornjem delu kompleksa, WT 350 može čistiti i održavati zgrade krovnih površina bez ikakvih poteškoća. WT 370 i P 900 korišćene su za čišćenje staklenih površina na bočnim stranama i mogu se kretati oko cele strukture po potrebi. WT 370 je odgovoran za donji deo fasade, dok je P 900 obavljao radove čišćenja na višim delovima. Budući da se postupak čišćenja provodi tokom noći, bilo je potrebno osigurati rad bez buke što je i izvedeno od strane PALFINGEROVIH stručnjaka.

Voditelji projekta Louis Vuitton bili su oduševljeni radom PALFINGEROVIH platformi jer pružaju maksimalnu sigurnost i preciznost.