Pon 4.05.2015

P280AXE – Maksimalni dohvat u uskom prostoru

Palfinger Platforms Italija predstavlja svoju najnoviju platformu – P280AXE. Novi model ima izuzetno kompaktan dizajn te nudi impresivnu radnu visinu i do 28 metara, i bočni dohvat od 15 metara.

 

Proizvođači stavljaju poseban naglasak na ergonomski dizajn. P280AXE je najnoviji predstavnik “Smart Klase”; platforma ima ukupnu dužinu od samo 6,89 metara i ukupnu težinu od 6 tona. To je u suprotnosti sa velikom radnom visinom od 28 metara i maksimalnim dohvatom od 15 metara, što čini novu P280AXE pravom opremom za primenu koja pruža ograničen prostor.

Dohvat prilagođen situaciji

S manjim područjem stabilizacije, P280AXE određuje maksimalni raspon zavisno o situaciji. To osigurava sigurnost i olakšava dostizanje maksimalnog dohvata u skučenim uslovima. Bez obzira na širinu stabilizacije, glavni boom se može rotirati 360 ° i sama korpa 90 ° levo i desno.

Ergonomski dizajn

Tokom razvoja P280AXE, posebno se pazilo na ergonomski dizajn na području ulaza, upravljačkih elemanata i zaštitu operatera. Opsežna tehnička podrška koja je karakteristična za PPI se koristi za za novi model “Smart Klase”.