Uto 28.02.2023

Nova TEC generacija Palfinger dizalica

Palfinger kupci se svakodnevno susreću sa kompleksnim manipulacijama koje kombinuju duži dohvat od starih TEC modela i maksimalni podizni kapacitet. Inspirisani tim izazovima Palfinger je razvio novu seriju TEC dizalica na osnovu iskustva koji je prikupio kao tržišni lider već više od 90 godina. Nova inovativna serija TEC dizalica osim “privlačnog” izgleda donosi impresivnu preciznost koja novu seriju Palfinger dizalica čini pametnijom, snažnijom i iznad svega bržom u radu. U novoj seriji predstavljeno je neverovatnih 9 novih modela!

Zašto je TEC serija tako genijalna?

PALTRONIC 180

TEC serija dizalica opremljena je sa PALTRONIC 180 upravljačkom elektronikom. Nova upravljačka elektronika nudi inteligentnije, efikasnije i jednostavnije operacije putem tri bitne funkcije:

 • Leveling Assistant – asistent za nivelisanje je potpora operaterima u procesu nivelisanja kamiona pre rada, proces je poluautomatski sa upravljanjem putem jedne komande.
 • Smart Control – “pametno” upravljanje je sistem koji operateru olakšava upravljanje dizalicom na način da je upravljanje moguće samo sa jednim joystickom.
 • Memory Position – memoriranje pozicija omogućava memoriranje 4 pozicije dizalice u prostoru do koje je moguće doći upravljanjem sa dve upravljačke komande.

Uz navedeno PALTRONIC 180 nudi dodatne sisteme za komforno i efikasno upravljanje dizalicom:

 • P-Fold sistem omogućava sklapanje dizalice u transportni položaj i radni položaj sa jednom komandom na daljinskom upravljaču.
 • Rope Tension Control (RTS) sistem osigurava da se napetost sajle automatski koriguje sa pomeranjem grane dizalice.
 • Synchronised Rope Control (SRC) sistem drži konstatan razmak između grane dizalice i kuke tokom pomeranja grane dizalice.
 • DPS-Plus & DPS-C sistem daje dodatnu podiznu snagu fly-jibu u svim pozicijama dizalice.
 • HPSC-Plus LOAD sistem preračunava maksimalni dohvat uzimajući u obzir teret u kamionu, radi se o optimizovanju rada dizalice uzimajući u obzir teret i izvučenost stabilizatora.
 • HPSC-Plus GEOM omogućava tačan proračun centra gravitacije uzevši u obzir dužinu izvučenih produžetaka budući da produžetci imaju senzore koji mere dužinu izvučenih produžetaka. U skladu sa tim Palfinger dizalica preračunava optimalan dijagram tereta.
 • AOS anti-oscilacijski sistem ublažava njihanje tereta pri naglim promenama smera.
 • SOFT STOP osigurava postepeno kočenje kretanja dizalice pre konačnog zaustavljanja.
 • MEXT sistem osigurava da su mehanički produžeci detektovani od strane senzora dizalice tako da su integrisani u sistem zaštite od preopterećenja.
 • MFAJ funkcija dopušta korišćenje MFA mehaničkog produžetka za jib (hidraulični produžetak) unutar sistema zaštite od preopterećenja.
 • WEIGH funkcija omogućava vaganje tereta i prikazivanje izvaganog tereta na ekranu PALCom P7 daljinskog upravljača.

LX-6 KONTROLNI VENTIL

Jača osetljivost novih Palfinger TEC dizalica moguća je zbog LX-6 kontrolnim ventilima. U kombinaciji sa specijalno razvijenim PALcom P7 daljinskim upravljačem.

PALCOM P7

Radio upravljanje PALcom P7 je ergonomski i anti-stres daljinsko upravljanje koje takođe osigurava široki raspon inovativnih sistema potpore. “PALdrive” okretni točkić na daljinskom osigurava brzi pristup glavnom meniu sa preglednim color ekranom koji osigurava jednostavno i sigurno upravljanje Palfinger dizalicom.

P-PROFILE

Zajednički potpis svih Palfinger dizalica TEC serije je P-profil grane. Konstrukcijsko rešenje P-profila čini dizalice značajno lakšima. To naravno znači više korisne nosivosti. Dizalica su stabilnije, pri radu omogućavaju operateru precizniji rad. Osim svega navedenog P-profil ima značajno niže troškove održavanja.

NOVI TEC-DIZAJN – ELEGANTNI I FUNKCIONALNI

Novi dizajn TEC dizalica vizualno se ističe ne samo po P-pofilu nego i po prepoznatljivoj eleganciji. Novi modeli specijalno su ukrašeni sa visokokvalitetnim PALFINGER logotipom integrisanim u sivu nijansu na glavnoj grani dizalice. Svi drugi logotipi aplicirani su u decentnoj beloj boji.

U ponudi su sledeće dizalice nove TEC serije:

PK 245 TEC

PK 250 TEC

PK 295 TEC

PK 300 TEC

PK 365 TEC

PK 370 TEC

PK 480 TEC

PK 580 TEC

PK 1050 TEC

Više informacija o novoj seriji TEC dizalica mogu se pronaći ovde.