JP SRBIJAŠUME

Javno preduzeće Srbijašume preuzelo je 7 Palfinger Epsilon dizalica sa šumarskim nadgradnjama Palfinger Srbije. Radi se o drugoj velikoj isporuci šumarskih nadgradnji s Palfinger Epsilon dizalicama koja će pojačati logistiku šumskih gazdinstva Srbije. Nadogradnja je montirana na Renault Trucks K440 P6x4.

Radi se o najnovijem modelu Palfinger Epsilon dizalica M12Z83 dohvata 8,3 m. Dizalica je opremljena Palfinger Epsilon grabilicom FG53 nosivosti 5000kg. Na kamione je montirana šumarska platforma „bez poda“ dužine 6600 mm sa čeličnom zaštitom podvozja i čeličnim prednjim zidom. Segmenti prednjeg zida i delovi pomoćne šasije su KTL lakiran (postupak lakiranja kataforezom) što im daje ekstra otpornost na rđu, a time i dugovečnost. Utovarna platforma ima četiri čelične grede i četiri para ExTe aluminijskih teleskopskih štica D7 nosivosti 7t.

Sa kamionima su isporučene šumarske prikolice PSM180 bruto mase 18t. Dužina utovarnog prostora je 5.225 mm a korisna nosivosti 15t. Utovarna platforma šumarskih prikolica je takođe bez poda sa čeličnom zaštitom podvoza na kojoj se nalaze četiri čelične grede i četiri para ExTe aluminijskih štica nosivosti 7t.

Palfinger Srbija je proizvođač kamionskih nadgradnji, prikolica i poluprikolica te generalni zastupnik najvećeg svetskog proizvođača hidrauličnih dizalica, austrijske korporacije Palfinger, za područje Republike Srbije. Proizvodno-servisni pogon smešten je u Pančevu, zapošljavaju 15 stručnih delatnika raznih profila i svoj rad prije svega temelje na kvalitetnim proizvodima te dugoročnom postprodajnom i servisnom supportu svojim klijentima.

Korporacija Palfigner djeluje od 1932. godine, danas ima 38 fabrika, zapošljava gotovo 11.000 radnika i ima preko 5.000 prodajnih i servisnih partnera u više od 130 zemalja sveta. Lider je u inovacijama i kvaliteti na tržištu svih vrsta hidrauličnih dizalica.

»Oznake